Şirketlerin büyüme hedefleri bulunmakta , bir yandan da eskiden beri süregelen sorunlarla yüzleşmek zorundalar.
Bu kronik sorunlara rağmen, ileriye doğru koşmaya çalışan yönetimlerin zamanını bu geçmişten gelen, olgunlaşmamış süreç ve organizasyonlar emiyor, böylelikle yeni projeler için gerekli çalışmayı yapmak zorlaşıyor.
Stratejik planlama sayesinde yönetimler kıt kaynakları, zaman başta olmak üzere doğru önceliklendirilmiş konulara, kolaylıkla ayırabiliyorlar.
Firmanın yeni işler alması için bir yandan içte daha iyileşmesi, diğer taraftan da yetkinliklerini geliştirmesi gerekiyordu.
Aynı anda birkaç işi bir arada yapmaya çalışırken, yaşanan zorluk ve stres fazlaydı.
Dolayısı ile eksiklerin giderilmesi ile ilgili kararların üstten aşağı bir bakışla verilmesi, öncesinde durum ile ilgili üst yönetimin sistematik çalışmalarla bilgilendirilmesi, bundan sonra projelerin belirlenmesi gerekmekteydi.
4 yıl boyunca yıl sonu Çalıştayları uygulayarak her yıl yeni öncelikleri fark edilmesini sağlayarak, şirketin gelişmesi için yol haritasının parça parça netleşmesini sağladık.
Şirket öncelikli gelişim alanları ile ilgili projeleri daha sağlıklı bir şekilde geliştirmeye ve uygulamaya başladı.
İlk yıl operasyonda alt düzeydeki, yönetimin gündemine çok fazla gelmeyen konular analiz edilip, yönetimin dikkatine geldi ve bunlarla ilgili iyileştirme çalışmaları başladı.
İkinci yıl iş akış ve planlama süreçlerindeki eksik iyileştirmeler için 6 aylık bir danışmanlık çalışması yürütüldü. Stoklarda %50 azalma, stok-üretim arasındaki malzeme taşımaları ve sevkiyatta yaşanan zorluklar büyük oranda azaldı.
Üçüncü adımda iş geliştirme öncelikleri öne çıktı, şirket daha hızlı ve etkili teklif üretmeye başladı. Dördüncü yıl şirketin tekliflerinin kazanma oranını yükseltmek için ArGe beceri ve birikimlerinin gelişmesi gündeme geldi.