Şirketler ve organizasyonlar büyüyüp gelişirken, çoğu kez temel iş süreçlerinin paralel olarak güncellenip geliştirilmesi göz ardı edilir.
Şirketler yürüyen organizasyon ve sistemlerinin üzerine yenilerini geliştirip eklediklediklerinde, iş süreçlerini yazılım destekli hale geldiğinde doğal olarak sistemlerin karmaşıklığı doğal olarak artar, eski sistemlerin güncellenmesi zorlaşır.
Sistemlerin bakımı ve sadeleştirilmesi yapılmazsa sistemler ve organizasyonlar kalıplaşır, esnekliğini kaybedip rijitleşir. Biz 3 ila 5 yıllık dönemlerde, kritik iş süreçlerinin ve organizasyonların gözden geçirilip, sadeleştirilmesi ve yenilenmesini öneriyoruz.
Yine büyük yazılım projeleri ve şimdiki tabiriyle dijital dönüşüm projeleri öncesinde nitelikli, ciddi kaynak/zaman ayrıldığı, işleyiş ve organizasyonun baştan sona sorgulandığı durum analizi ve iyileştirme çalışmaları yapılmasını son derece önemli ve faydalı görmekteyiz.
Pratik nedenlerle çoğu kez yazılım projelerinin girişinde yapılan 3-5 ay süren, özellikle de yazılım şirketleri yönlendirmesinde yapılan çalışmalar yerine, daha kapsamlı durum analizleri, inovatif sistem ve organizasyon geliştirme çalışmalarının, değişimi kolaylaştırıp dijital dönüşüm yatırımlarından alınacak faydayı yükseltip, hızlandırdığını gözlemlemekteyiz.
Analiz Sentez olarak, 20 yılı aşkın uygulama deneyimimizle “ideal sistem tasarımı” uygulamaları ile amaç odaklı, yalın ve etkili iş süreçleri kurgulamakta, bunların organizasyon karşılığını oluşturmakta ve hedeflerle yönetim sistemini de buna göre yeniden düzenlemekteyiz.
Böylelikle işleyişin gelişmesi, organizasyonların rahatlaması ve oluşan bu sade ve ideal sistem kurgularının dijitalleşmeyi kolaylaştırıp, etkinleştirmesi mümkün hale gelmektedir.